Dr. Fredrik Bergstrand, DDS

Prof. Dr. Fredrik Bergstrand, DDS je specialistou v ortodoncii a pedostomatologii. Narozen ve Švédsku v roce 1948. Titul DDS získal v roce 1975 na Royal Dental School Karolinska Institute ve Stockholmu. Specializaci v pedostomatologii ukončil v roce 1983 na Royal dental School Karolinska Institute v Huddinge. Specializaci v ortodoncii získal v roce 1986 na Eastman Institute ve Stockholmu.

Dr. Bergstrand pracuje v současnosti částečným úvazkem v privátní praxi ve Stockholmu, je hostujícím profesorem na USC v Los Angeles, USA a odborným poradcem firmy 3M Unitek. Intensivně přednáší v Evropě, na Středním východě, v Asii, USA a Austrálii/Novém Zélandu.

Zajímá se zejména o problematiku materiálů a pracovních postupů v ortodoncii. Ve svých publikacích se věnuje vzniku a prevenci dekalcifikací skloviny, dočasným kotevním zařízením a materiálům určeným k fixaci.

Ve své výzkumné činnosti se zaměřuje na klinické použití moderních fixačních materiálů, prevenci vzniku bílých skvrn a aparátům s nízkými silovými úrovněmi.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Spolupráce