XV. KONGRES ČESKÉ ORTODONTICKÉ SPOLEČNOSTI
III. ČESKO-SLOVENSKÝ ORTODONTICKÝ KONGRES

18. - 20.9.2014, NH Olomouc Congress Hotel, Olomouc, ČR

Prof. Mirco Raffaini, MD, DDS, PhD.

Dr. M. Raffaini se narodil v italské Parmě před 56 lety. Specializaci získal pod vedením prof. R. Brusatiho, během svého více než dvacetiletého působení na Oddělení maxilofaciální chirurgie Fakultní nemocnice v Parmě a v Nemocnici S. Paolo v Milánu. Byl konzultantem v Nemocnici San Raffaele (Miláno, Itálie). Působil jako konzultant v Tekon Medical Center (Barcelona, Španělsko), kde společně s dr. F. Hernandezem vyvinul nové chirurgické techniky. Fellowship na několika národních a mezinárodních institucích se specializací v oborech: kraniofaciální chirurgie (Dr. Tessier, Dr. Ortiz Monasterio, Dr. Kawamoto), chirurgie hlavy a krku (prof. Sesenna), ortognátní chirurgie (Dr. Epker, Dr. Arnett, Dr. Wolford), maxilofaciální chirurgie (prof. Delaire, prof. Obwegeser), plastická chirurgie (Dallas Southwestern University).

Hostující profesor v oboru maxilofaciální chirurgie na univerzitách v následujících městech: Pisa, Parma, Chieti, Milán. 2000 - současnost: docent na Oddělení maxilofaciální chirurgie Univerzity ve Florencii. Ve Florencii se v současné době věnuje kraniomaxilofaciální rekonstrukční chirurgii v Centro Traumatologico Ortopedico, C.T.O. (Trauma Centrum). V Meyerově dětské nemocnici ve Florencii pracuje jako konzultant v oblasti vrozených kraniofaciálních malformací. Je autorem více než 150 vědeckých publikací a monografiína téma maxilofaciální chirurgie.

V průběhu posledních 23 let odoperoval více než 5000 ortognátních operací. Zaměřuje se na ortognátní a faciální chirurgii, na vývoj individualizovaných koncepcí a technik. Na toto téma pořádá praktické a teoretické kurzy pro ortodontisty a chirurgy. Ve své soukromé praxi se v současné době soustřeďuje na estetickou faciální chirurgii, chirurgii maxilárních deformit a maxilofaciální chirurgii.

Je členem redakční rady řady mezinárodních odborných časopisů (ortodoncie a maxilofaciální chirurgie). Je členem následujících odborných společností: - Evropská asociace pro kraniomaxilofaciální chirurgii (EACMFS) - Nadace moderní ortognátní chirurgie (AOSF) - Societa Italiana di chirurgia Maxillo- Facciale, SICMF (Italská asociace pro maxilofaciální chirurgii) - Americká společnost pro estetickou plastickou chirurgii (ASAPS)

Generální partner
Hlavní partner
Sponzoři
Partner společenského večera