XV. KONGRES ČESKÉ ORTODONTICKÉ SPOLEČNOSTI
III. ČESKO-SLOVENSKÝ ORTODONTICKÝ KONGRES

18. - 20.9.2014, NH Olomouc Congress Hotel, Olomouc, ČR

Olomouc

Olomouc, krajské a univerzitní město ležící v samém srdci moravské Hané, čítá dnes zhruba sto tisíc obyvatel, což z ní činí páté největší město České republiky. Tato historická metropole se rozkládá v rovinaté krajině Hornomoravského úvalu v nivě řeky Moravy.

Olomouc byla ve středověku hlavním centrem Moravy a do třicetileté války i jejím největším městem a zároveň druhým největším městem Českého království. Pravděpodobné založení tohoto královského města se datuje někdy mezi léty 1239-1246. První doklady osídlení však pocházejí již z mnohem starších dob, na území města byly dokonce nalezeny kamenné nástroje z mladšího paleolitu. Dnes je Olomouc sídlem arcibiskupství, založeného v roce 1777, mezi další významné instituce patří např. Vrchní soud v Olomouci a druhá nejstarší česká univerzita, Univerzita Palackého, založená v roce 1573. Význam města, jakožto centra vzdělanosti, podtrhuje i Vědecká knihovna a Slovanské gymnázium, nejstarší nepřetržitě fungující střední škola na Moravě s výukou v češtině.

Olomouc představuje druhou největší památkovou rezervaci na území České republiky. Mezi nejvýznamnější památky patří zajisté Sloup Nejsvětější trojice, zapsaný mezi památky UNESCO, Svatý Kopeček, novogotická katedrála sv. Václava s nejvyšší kostelní věží na Moravě, Arcidiecézní muzeum, Arcibiskupský palác, v jehož zdech byl uveden na trůn rakouský císař František Josef I. a mnoho dalších pamětihodností, především barokního charakteru. Světovou raritu představuje i původně středověký orloj, který byl po válce přetvořen v duchu socialistického realismu v pohyblivou směsici figurek dělníků, sportovců i Hanáků v krojích.

Pro svou atmosféru je Olomouc hojně vyhledávaným městem pro akce nejrůznějšího druhu. Patří mezi ně i mezinárodní festival dokumentárních filmů a videoprogramů Academia Film Olomouc a pěstitelská výstava Flora Olomouc s roční účastí okolo 80 000 návštěvníků. Pevně věříme, že se Vás toto historické město nadchne a přejeme Vám, aby pro Vás kongres ČOS byl příjemným zážitkem a inspirací pro Vaši práci.

Mapka Olomouce je k dispozici zde.

Generální partner
Hlavní partner
Sponzoři
Partner společenského večera