Václav Bednář

Dr. Václav Bednář v promoval na Lékařské fakultě Palackého univerzity v Olomouci – obor stomatologie v r. 1965. Pracovat začal v KÚNZ v Ostravě. Po atestaci ze stomatologie se pod vedením primáře MUDr. Bedřicha Neumanna začal věnovat ortodoncii a od r. 1973 byl krajským ordinářem pro ortodoncii severomoravského kraje. Od roku 1973 byl členem výboru ortodontické sekce Stomatologické společnosti a koncem roku 1986 byl jmenován jejím předsedou. V létech 1980 až 1990 byl členem výboru České stomatologické společnosti JEP. Dr. Bednář byl pak předsedou České ortodontické společnosti až do roku 2004, kdy tuto náročnou činnost ukončil.

Dr. Bednář je vstřícný, nekon? iktní a nesmírně pracovitý kolega, který zná dokonale problematiku privátního ortodontisty, a tuto znalost vždy využíval k racionálnímu řešení všech problémů oboru. Významně přispěl k formování pozice oboru ortodoncie u nás. Vždy byl velice aktivní v rozvoji svého oboru a podporoval školení mladých kolegů. Své znalosti a zkušenosti i nadále předává lékařům v postgraduální specializační přípravě jako externí učitel na LF UP v Olomouci. Kromě odborných přednášek v České republice učí také v Polsku na Vyšší škole dentystycznej inženyrii v Ustoňu.

Kromě vedení České ortodontické společnosti pracoval dr. Bednář aktivně v České stomatologické komoře, kde po dobu 11 let vykonával funkci předsedy Čestné rady. V roce 2009 bylo dr. Bednářovi na slavnostním sněmu ČSK uděleno ocenění Osobnost české stomatologie a v roce 2011 Poděkování za osobní přínos a obětavou práci pro ČSK. K jeho soukromým zálibám patří činnost v horské službě, cyklistika a lyžování.

Generální partneři
Partneři
Sponzoři